12:19 / 20.12.2020.

Autor: Fabijan Kale/Dnevnik u podne/HTV/IMS

Tjedan dana novih pravila na tržnicama

-

-

Foto: - / -

Prije malo više od tjedan dana uvedene su nove mjere na zagrebačkim tržnicama.
Prije malo više od tjedan dana uvedene su nove mjere na zagrebačkim tržnicama. Ograničen je broj kupaca, određeni su ulazi i izlazi, obvezne su zaštitne maske, postavljeni dezinficijensi, sve to nadziru zaštitari. Iz Dnevnika u podne HTV-a doznajemo o posjetu dvjema tržnicama i o tome poštuju li se mjere.

Nedjeljno jutro na popularnom zagrebačkom Kvatriću: manje je kupaca, no mjere se provode. Jedan je ulaz, jedan izlaz, postavljen je dezinficijens.

Pred tržnicom Utrina jučer tridesetak metara dug red.

- Pa to je normalno za ovu situaciju, trebamo biti strpljivi i sve će biti u redu, govori nam Nedjeljko kojega smo zatekli na tržnici. Drugi Zagrepčanin, Emir, misli pak kako je to nepotrebno.

Na zagrebačkim je tržnicama ograničen broj kupaca. Na tržnici Trešnjevka 450, na vanjskom dijelu Dolca 350, na tržnici Kvatrić 300, na utrinskoj 100.

- Za nas je premali protok ljudi. Prođu jednostavno preko tržnice i ne zaustave se. Na momente imamo prazno, nema nikoga, kaže Ivka.

Mjere su uvedene na 20-ak zagrebačkih tržnica, no to one željne domaće hrane nije spriječilo da obave kupnju.

Pogledajte priču:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!