Tko će biti župan Koprivničko-križevačke županije?

26.05.2021.

14:43

Autor: Studio 4/IMS/HRT

Lokalni izbori 2021.

Lokalni izbori 2021.

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Darko Koren, kandidat Mreže i HDZ-a ušao je u drugi krug lokalnih izbora za župana Koprivničko-križevačke županije zajedno s Mladenom Kešerom, kandidatom SDP-a.

- Drugi krug je nova utakmica u kojoj se ne smije opustiti. Naša se kampanja ne zasniva na rušenju već na građenju svega onog što smo do sada radili. U drugom krugu smatram da mogu računati na birače nezavisnih kandidata Lackovića, Matotana i Željke Lacković. HDZ me je podržao i ja to cijenim i nadam se dobrom rezultatu. Ova je kampanja bila prilično prljava. 5 milijardi i 200 milijuna kuna investicija se trenutno provodi ili će se provoditi u godinama koje su pred nama i to je nešto na čemu provodimo gospodarski razvoj, ali treba se dodati i projekte koje sama županija provodi, rekao je Darko Koren, kandidat Mreže i HDZ-a.

Mladen Kešer, kandidat za župana Koprivničko-Križevačke županije (SDP) je istaknuo kako je zadovoljan prvim krugom zato što je 27 tisuća ljudi reklo NE Darku Korenu i to je njegova nova izborna snaga.

- U prvom krugu smo imali programe za napredak, a ne stagnaciju Koprivničko-križevačke županije i imali smo poruke da je Koren već umoran i mislim da županije treba župana koji je proaktivan i koji ima nove vizije. Moramo riješiti jedno smjensku nastavu što možemo riješiti u investicijama u školstvo. Moramo riješiti i brzu cestu koja je osnova našeg prosperiteta te projekte aglomeracije. Mi imamo problema s pitkom vodom u 21. stoljeću, problem s međugradskim prijevozom, naglasio je Kešer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!