13:01 / 05.11.2018.

Autor: HRT

Tko je Dragan Marković Palma?

-

-

Foto: - / -

Pozivanje u Zagreb bivšeg gradonačelnika Srbijanskog grada Jagodine, Dragana Markovića Palme na temu ekonomske kulturne i sportske suradnje Srbije i Zagreba, izazvalo je goleme kritike.
Pozivanje u Zagreb bivšeg gradonačelnika Srbijanskog grada Jagodine, Dragana Markovića Palme na temu ekonomske  kulturne i sportske suradnje Srbije i Zagreba, izazvalo je goleme kritike. Posebno se to odnosi na gradonačelnika Milana Bandića koji je Palmi uputio poziv i bio mu domaćin. O tome, tko je bivši gradonačelnik Jagodine, Dragan Marković Palma, razgovaralo se s Dražom Petrovićem, glavnim urednikom dnevnog lista "Danas".

"Dragan Marković Palma je populistički političar, koji je najpoznatiji po tome što je blisko surađivao s Željkom Ražnjatovićem Arkanom. Bio je jedan Arkanovih sponzora i prijatelja", rekao je Petrović. Nije ga začudio poziv Bandića Palmi, "zato što su obojca populistički političari, nacionalistički nastrojeni, a obojica imaju političkih gafova koji su idealni za satirične emisije". "Bandić nije ni homofob, nije netolerantan, a što se tiče Domovinskog rata, nije podržavao nikakve radikalne formacije za razliku od Palme", zaključili su.

Palma kod Bandića: Želimo odnose kao za vrijeme stare Jugoslavije

"Palma je bio lokalni šerif Jagodine i on je taj grad bukvalno privatizirao. U gradu je napravio muzej voštanih figura, aquapark i zološki vrt. Čak je i država iz proračuna izdvajala za palmine projekte", govori Petrović. Palma je poznat je i po tome što je pozvao Srbe koji žive u Austriji da glasuju za austrijsku ultradesnicu.

"Dragan Marković Palma, vlasnik je tv kuće 'Palma plus', koja je nastala 90-ih godina i čiju crvenu vrpcu je presjekao Arkan. Ta kuća prenosi sve aktivnosti svog vlasnika i veliča ga", ukazuje Petrović.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!