'Tko ne vidi reforme u zdravstvu neka ide okulistu'

22.11.2018.

11:26

Autor: D.M./Hina/HRT

default error photo
"Ozbiljan novinar vidi da se događaju ozbiljne stvari u zdravstvu", kazao je ministar Kujundžić uoči sjednice Vlade.
Ministar zdravstva Milan Kujundžić ustvrdio je da se u hrvatskom zdravstvu događaju "ozbiljne reforme", a one novinare koji ih ne vide uputio je na okulistički pregled. "Uistinu se provode ozbiljne reforme, ozbiljne stvari se u hrvatskom zdravstvu u pozitivnom smislu događaju", odgovorio je Kujundžić pred Banskim dvorima na pitanje novinara uoči Vladine sjednice.

Na primjedbu da te reforme nitko ne vidi, Kujundžić je novinara uputio da ode okulistu dodavši kako "ozbiljan novinar vidi da se događaju ozbiljne stvari u zdravstvu". Za dvije milijarde kuna više za zdravstvo u proračunu za iduću godinu rekao je kako "nikakve milijarde nisu dobivene, jer je to proračun". Ponovio je tezu da je 750 eura po glavi stanovnika godišnje za zdravstvo puno manje od potreba suvremene medicine."Kamo sreće da imamo više. To ne znači da ne trebamo paziti na svaku lipu koja se troši u zdravstvu", rekao je ministar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!