14:38 / 11.05.2021.

Autor: HRT

Pokusni poslovni domjenak i svadba - gdje su im lokacije i tko su uzvanici?

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Shutterstock

Nakon organizacije masovnog cijepljenja u Zagrebu, epidemiološka situacija u gradu je povoljna. Stoga ovoga tjedna počinju probni projekti na dvije lokacije s dvjema različitim skupinama ljudi.

Prvi pilot-projekt trebao bi biti poslovni domjenak, a drugi je svadba.

Poslovni domjenak bit će u poslovnom neboderu u Strojarskoj ulici. Ondje će se okupiti ljudi koji su dobili obje doze cjepiva.

- Nema maski, nema udaljenosti, nema svega onoga što nam je poznato unazad ovih godinu dana. Cijela priča je razlog tome da vidimo kako funkcioniramo kada se konačno jednom procijepimo, što će naravno, ja mislim, biti najključnije za otvaranje svega u budućnosti, kaže predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja Zagreb Žaklina Troskot.

Sve će biti na razini 2019. godine, dakle vremena prije pandemije, ističe Troskot.

- Dočekat će uzvanike na domjenku u četvrtak čaša šampanjca, poneki kanape, bit će druženja, možda i neki ples padne. Sve normalno, ističe. 

U subotu će se simulirati svadba od 100 uzvanika u Golf klubu u naselju Blato - i to na terasi i u zatvorenom prostoru.

Uzvanici trebaju biti negativni nakon testiranja na koronavirus ili oni koji su primili obje doze cjepiva ili pak da su u proteklih šest mjeseci preboljeli koronavirus.

Na ovoj svadbi mladenaca neće biti, a veselje će trajati od 20 do 2 sata u noći.

Postoje i preporuke za sve ljude koji će biti na domjenku i svadbi, a u svrhu toga da bi se dobili kvalitetni rezultati istraživanja.

- Naravno da neće sjediti doma cijelo vrijeme, ali moraju pripaziti tih sedam dana. Ne bi bilo dobro da "zaruže" dan nakon našeg partyja, dodaje Troskot. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!