15:54 / 28.06.2020.

Autor: HRT

Todorić ignorira suđenje, obratio se novinarima

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Suđenje je bilo odgođeno jer je Todorić ostao bez odvjetnika.
Na zagrebačkom Županijskom sudu iz drugog pokušaja počelo je suđenje Ivici Todoriću i drugima za izvlačenje milijun i 250 tisuća eura iz Agrokora. Todorić je nastavio ignorirati suđenje.

Suđenje je prekinuto u ožujku nakon što su Todoriću punomoć otkazali odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović. Ivica Todorić nastavio je ignorirati suđenje te je i danas odbio surađivati s odvjetnicom koja mu je dodijeljena po službenoj dužnosti. Uz Todorića na optuženičkoj su klupi i Ante Huljev, Piruška Canjuga i Nicole de Rossi.

Todorić: Neću se braniti - Ne da ćemo mi ovo pobijediti, mi ćemo pobijediti one koji ovo rade. Ovdje je med i mlijeko za što je on napravio, rekao je Todorić  napadajući premijera Andreja Plenkovića. Dodao je da i BiH raste bolje od Hrvatska koja je "zadnja", a da su njega "maknuli", izjavio je Ivica Todorić novinarima nakon ročišta. 

Todorićevo obraćanje novinarima:Suđenje je, podsjetimo, bilo odgođeno jer je Todorić ostao bez odvjetnika, a njegovu obranu preuzeli su Ljiljana Planinić i Željko Žganjer. Todorić se sa svojim suoptuženicima pojavio u zgradi Općinskog kaznenog suda gdje nakon potresa zasjeda zagrebački Županijski sud.

- Todorić: Ne trebam odvjetnike, sam ću se braniti

Još od studenog 2017. Todorić je pod istragom zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna. Tom istragom su obuhvaćeni i njegovi sinovi Ivan i Ante Todorić te 12 Agrokorovih menadžera i revizora. Istražni zatvor bio je odobren jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. studenoga prošle godine na slobodu izašao uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna i mjere opreza među kojima je i zabrana napuštanja Zagreba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!