Todorić na slobodi - 'Tu sam da dignem Hrvatsku gore'

14:25 / 20.11.2018.

Autor: M.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Nakon što je novac sjeo na sudski račun Todorić je pred sucem istrage morao predati putovnicu i obvezati se da neće napuštati Zagreb, mjesto svog prebivališta.
Ivica Todorić izašao je iz Remetinca. Njegova obrana uplatila je jamčevinu od 7,5 milijuna kuna. Sud je prošli tjedan odredio da bi taj iznos u gotovini trebao biti dovoljno jamstvo - da neće pobjeći. Nakon što je novac sjeo na sudski račun Todorić je pred sucem istrage morao predati putovnicu i obvezati se da neće napuštati Zagreb, mjesto svog prebivališta. Nakon izlaska iz zatvora Todorić je u pratnji supruge Vesne ušao u automobil i odvezao se u Kulmerove dvore. 
"Bit će prilike da se čujemo, sve ćete znati", kazao je po dolasku u Kulmerove dvore Ivica Todorić. Ne zna tko je platio jamčevinu, nešto je, kaže Todorić - dao njegov bratić. "Kod nas u Hrvatskoj ima jako puno toga za raditi. Ne samo da smo na dnu, nego smo to dno probili, idemo dolje. Pogledajte knjigu gospođe Martine Dalić, piše da će nas i Bugarska prestići, pa to je sramota. Ja sam tu da dignem Hrvatsku gore", kazao je Todorić.Glasnogovornik suda Krešimir Devčić kazao je da je Todorić na ročištu upozoren da, ukoliko bude prekršio dio mjera opreza, jamstvo pripada državi, a on se vraća u istražni zatvor. Na pitanje zna li tko je uplatitelj jamčevine Devčić je kazao da je za sud relevantno samo da je novac položen.Izlazeći iz zgrade suda odvjetnica Jadranka Sloković novinarima je kazala da je jamčevina stigla te da je sudac istrage ukinuo istražni zatvor, uz određene mjere opreza. Todorić je dao obećanje da neće napuštati boravište bez dozvole suda, kazala je Sloković, dodajući da će Todorić danas izaći iz zatvora u Remetincu gdje se nalazi od izručenja Hrvatskoj. Odgovarajući na novinarska pitanja Sloković je kazala da su Todorićevi prijatelji novac za jamčevinu skupljali tri dana, a nije željela otkriti o kome je riječ. Ipak, kazala je da sud zna tko je uplatitelj.Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova koje je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!