07:42 / 15.11.2018.

Autor: P.F./S.M./HRT

Todoriću određena jamčevina od 7,5 milijuna kuna

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Osnivač Agrokora više od tri sata iznosio je obranu na optužbe za izvlačenje oko milijardu kuna iz tvrtke. Nije odgovarao na pitanja tužitelja jer u zatvoru nije bilo uvjeta za pripremu.
Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda zaključilo je da Ivica Todorić može istražni zatvor zamijeniti jamčevinom od 7,5 milijuna kuna, doznaje se na sudu."Izvanraspravno vijeće preinačilo je odluku suca istrage i to u dijelu koji se odnosi na jamstvo. Izvanraspravno vijeće smatra da se i jamstvom, uz odgovarajuće mjere opreza, može polučiti ista svrha kao i istražnim zatvorom", kazao je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić. Pojasnio je da je uz iznos od 7,5 milijuna kuna koje bi Todorić u gotovini trebao položiti na račun suda kako bi izbjegao daljnji istražni zatvor određene i mjere opreza, a to su zabrana napuštanja Zagreba i polaganje putovnice.


Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Todorić je jučer više od tri sata iznosio je obranu na optužbe za izvlačenje oko milijardu kuna iz tvrtke. Nije odgovarao na pitanja tužitelja jer, kako kažu njegovi odvjetnici, s obzirom na to da je bio u zatvoru nije bilo uvjeta za pripremu. 

Sukus njegove obrane je davanje konteksta i pokušaj da objasni sustav rada Agrokora te time demantiranje navoda optužbe. To se može samo kad se sagleda poslovanje Agrokora u cijelosti, a ne izvođenjem po segmentima i onda kriminaliziranjem istih, rekao je Todorićev odvjetnik Čedo Prodanović.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!