11:52 / 22.01.2019.

Autor: M.Š./HRT/Hina

Tolušić: Dirnuo sam u osinja gnijezda, a bit ću još žešći

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Vladi kažu da je riječ o "krajnje podmuklom pokušaju destabilizacije vlasti".
Tjednik Nacional objavio je naslovnicu s fotografijama i člankom pod naslovom "Kurva i kokain u vrhunskoj montaži za kompromitaciju Tomislava Tolušića". Time se, pišu, htjelo politički uništiti potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede.

Nacional je sporne fotografije, kako tvrdi, dobio od anonimnog izvora. Na njima se vidi navodni Tolušić koji sjedi u fotelji. Na njemu sjedi crnokosa žena golih nogu čije se lice ne vidi. Ona, kako se čini, u ruci drži mobitel, a navodni Tolušić sprema se ušmrkati kokain. 

Ovaj tjednik piše da su pripadnici SOA-e provjerili autentičnost i pokazalo se da je riječ o sofisticiranoj montaži.

Ono što je objavljeno pred Vladom je, uoči sjednice užeg kabineta, komentirao sam ministar Tomislav Tolušić.

- Dvije godine uvodim red u svoj sektor, čistim kriminal. Dirnuo sam u niz osinjih gnijezda, drago mi je zbog toga. Bit ću još žešći u budućnosti. Svi koji misle da će to moći riješiti prijetnjama, podmetanjima i medijskim pritiscima na to mogu zaboraviti. Očekujem da će policija i DORH vrlo brzo odraditi posao, a bandi koja se malo zaigrala poručujem da su se namjerili na krivoga i da počnu pakirati kofere, izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, dodajući da je sve prijavio policiji.

Vlada: Perfidna i protuzakonita krivotvorina

Vlada je u utorak osudila objavljene fotografije potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

- Temeljem objave navodnih fotografija potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića u tjedniku Nacional Vlada RH najoštrije osuđuje takvu perfidnu i protuzakonitu krivotvorinu koja ima za cilj kompromitirati najviše državne dužnosnike. Od policije, DORH-a i svih nadležnih službi očekujemo da se ovaj slučaj istraži te da se pronađu počinitelji još jednog krajnje podmuklog pokušaja destabilizacije vlasti i pravnog poretka kroz ponovno plasiranje lažnih informacija o najvišim državnim dužnosnicima, čemu smo svjedočili često u proteklom razdoblju, navodi se u priopćenju.

Božinović: Neće uspjeti u pokušaju destabilizacije

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je slučaj objave fotografija s Tomislavom Tolušićem. Kaže da je SOA dobro odradila posao, da su na vrijeme uočili pokušaj kompromitacije.

- Oni su utvrdili da je riječ o fotomontaži, no način na koji su to učinili, mislim da nijedna obavještajna služba u svijetu o tome ne govori. Mi smo u uskoj koordinaciji sa SOA-om i DORH-om. Ta će koordinacija biti još veća jer smo suočeni s podmetanjima i fabrikacijama. Sve službe u RH morat će intenzivirati suradnju na razotkrivanju svih mogućih podmetanja koja imaju za krajnji cilj destabilizaciju političkog života, pa ako hoćete i Vlade. No neće uspjeti.

Na upit novinara tko stoji iza objavljenih fotografija te je li riječ o obračunu unutar HDZ-a, Božinović kaže da sve treba provjeriti.

- Ne znam o čemu je riječ u ovom trenutku. Tko stoji iza ovoga, pokazat će istraga. Nacionalna sigurnost nije ugrožena, sve službe profesionalno rade svoj posao.

Slučaj je komentirao i glavni državni odvjetnik.

- Ja sam te fotografije prvi put vidio danas u Nacionalu, rekao je Dražen Jelenić te dodao kako će se po potrebi uključiti.

- Posebno ako postoji relevantan stupanj sumnje da su fotografije rezultat ili ono što se njima željelo postići usmjereno na počinjenje kaznenog djela, rekao je Jelenić.

Kuščević: HDZ je homogen, ne bavimo se podmetanjima

- Koliko znam, riječ je o podlim namještanjima i fotomontaži. Suzdržao bih se od komentara dok tijela ne provedu istragu, kaže ministar uprave Lovro Kuščević za N1.

Ministar odbacuje tezu da je u slučaju objave fotografija riječ o unutarstranačkim podmetanjima.

- HDZ je homogen i čvrst, mi se u stranci ne bavimo takvim stvarima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!