11:25 / 13.02.2021.

Autor: T.V./HRT

Tomašević optužio Lovrića, stigao i odgovor

Tomislav Tomašević i Ivica Lovrić

Tomislav Tomašević i Ivica Lovrić

Foto: HTV / HRT

Platforma Možemo i Zagreb je naš! izvijestila je da imaju saznanja da je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić DORH-u i MUP-u prekršajno i kazneno, zbog širenja lažnih vijesti, prijavio roditelje koji su zahtijevali da statičari pregledaju škole i objave rezultate pregleda. Lovrić odgovara kako nije prijavio roditelje nego osobe koje su širile lažne vijesti. 

- Ne samo da je poslao prekršajne i kaznene prijave MUP-u i DORH-u protiv zabrinutih roditelja, nego je poslao prijave i Centru za socijalnu skrb o tome kako ti roditelji odgajaju svoju djecu. Možete zamisliti kako su se osjećali roditelji kad su ih nazvali iz Centra za socijalnu skrb i zatražili da s njima obave razgovor o tome kako odgajaju svoju djecu, naglasio je Tomislav Tomašević, Platforma Možemo! i Zagreb je naš!


Reagirao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. Kaže kako nije prijavio roditelje, nego osobe koje su širile lažne vijesti, poput inženjera građevine koji je poslao pismo roditeljima u kojem piše da je Grad raspisao natječaj za obnovu osnovne škole bez projektne dokumentacije. Lovrić kaže da to nije istina.

- Mislim da u ovim vremenima kada smo izloženi COVID-u i potresu imamo odgovornost za svaku izgovorenu riječ. Zadaća pročelnika i svakog građanina je da tako nešto prijavi, ustvrdio je Lovrić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!