14:26 / 24.07.2021.

Autor: Hina/HRT

Tomašević čestitao mladim matematičarima na velikom uspjehu

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević čestitao je u subotu šestorici mladih hrvatskih matematičara na velikom uspjehu koji su ostvarili na sanktpeterburškoj Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi.

Na natjecanju, održanom 19. i 20. srpnja na daljinu, zlato je pripalo Bernardu Inkretu, srebro Krešimiru Nežmahu i Ivanu Vojvodiću, a bronce Andreju Čizmareviću, Dorijanu Lendvaju i Jakovu Ljubičiću.

Svi su zagrebački srednjoškolci - petorica iz XV. zagrebačke gimnazije, a jedan iz Gimnazije Lucijana Vranjanina.

"Zlatna, dvije srebrne i tri brončane medalje su izniman uspjeh. Ponovno ste pokazali da Zagreb i Hrvatska imaju talentirane mlade matematičare te da se upornošću i trudom, uz potporu škole, profesora i mentora može konkurirati na međunarodnoj sceni i ostvariti vrhunske rezultate", poručio im je Tomašević.

Poželio im je mnogo uspjeha i sreće u daljnjem školovanju i radu te poželio da njihovo znanje ostane u Hrvatskoj i pridonese razvoju i prosperitetu Zagreba i Hrvatske. Čestitao je i njihovim mentorima, profesorima i školi.

Tim, jednim od najboljih hrvatskih rezultata dosad, Hrvatska je zauzela 21. mjesto među 107 država sudionica koje su na 62. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi sudjelovale s najviše šest svojih najboljih srednjoškolaca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!