Tomašević: Došlo je do puknuća zbog građevinskih radova koje provodi investitor - HEP

13.05.2023.

Zadnja izmjena 14:42

Autor: Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: HTV / HRT

Gotovo cijeli zapadni dio Zagreba, 20.000 kućanstava, koji se griju putem HEP-a ostao je od jučer bez tople vode. Naime, uz HEP-ov pogon toplane u Zagorskoj ulici, puknuo je magistralni vod pitke vode zbog čega je pogon poplavljen, a sustav ugašen. I dok se utvrđuje zašto se to dogodilo, građani će bez tople vode biti, prema najavama, sve do sredine idućeg tjedna. Do tada građanima ostaje snalaziti se na druge načine.

Čak 12 zagrebačkih naselja na zapadu od jučer je bez grijanja i tople vode.

Privremeno je obustavljena isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u zapadnom dijelu grada Zagreba - odnosno u naseljima Trešnjevka, Voltino, Gajevo, Staglišće, Gredice, Jarun, Vrbani, Rudeš, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice.

Iz HEP Toplinarstva ističu da su zbog havarije magistralnog cjevovoda gradskog vodovoda, koji prolazi područjem Elektrane-toplane Zagreb, poplavljena proizvodna postrojenja Elektrane, pa su iz sigurnosnih razloga odmah isključena.

- Po mojim informacijama došlo je do puknuća zbog građevinskih radova koji su u tijeku od strane HEP-a kao investitora, međutim, istraga će to do kraja dokazati, ovisno o tome će se financirati sanacija same cijevi. Što se tiče građana koji nemaju toplu vodu, to nije nešto što je u gradskoj domeni, gradskih poduzeća. Toplu vodu isporučuje HEP, a mi isporučujemo vodu, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!