23:44 / 16.05.2021.

Autor: Jelena Lazarević/I.H./HRT

Tomašević: Idemo zajedno dalje po pobjedu

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: HTV / HRT

Večeras su građani Zagreba glasno rekli da promjeni, da kao grad možemo, da možemo zelenije, pravednije, transparentnije, bolje, da ovaj grad ne pripada interesnoj kliki, da pripada svima nama koji u njemu živimo. I zato je Zagreb naš, rekao je Tomislav Tomašević (Možemo!). 

- Ostavili smo u kampanji srce na terenu i ovo je rezultat tog rada, rekao je i zahvalio stotinama volontera i volonterki, svim Zagrepčanima i Zagrepčanima koji su im dali glas i povjerenje. 


Čestitao je svim kandidatima i kandidatkinjama zeleno-lijeve koalicije u drugim gradovima diljem Hrvatske. Tomašević je naglasio kako su napravili jedan i pol od potrebna dva koraka da grad oslobode od korupcijske hobotnice. 


- Potrebno je samo još pola koraka da promijenimo model upravljanja gradom, da ga razvijamo u skladu s izazovima i standardima 21. stoljeća i da uhvatimo korak s drugim europskim metropolama, dodao je.

Osvrnuo se i na drugi krug izbora rekavši da prema dosadašnjim rezultatima, imaju golemu prednost pred protukandidatom u drugom krugu, ali nema opuštanja. 


- Pred nama su još dva tjedna borbe i dati ćemo sve od sebe, voditi pozitivnu kampanju, i fokusirati se na rješenje problema grada. Nećemo se služiti prljavim trikovima (...) Pobijedit ćemo za dva tjedna uzdignute glave i moći ćemo svim, nakon izbora, pogledati u oči, rekao je. 


Tomašević je rekao da će pobijediti bez da prodaju dušu ili da nekome ostaju nešto dužni kako bi imali otvorene ruke da provedu promjene. 


- Idemo zajedno dalje po pobjedu, poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!