Tomašević: Imenovanja pročelnika nemaju veze s predizbornim dogovorima

14.03.2023.

13:12

Autor: HRT/V.G./Hina

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: Igor Soban / PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u utorak da će s projektima u vrijednosti 185 milijuna eura, Zagreb dati veliki doprinos da se do krajnjeg roka povuku bespovratna sredstva iz EU Fonda solidarnosti za sanaciju šteta od potresa.

Ostalo nam je vremena do lipnja za potrošnju novca iz EU Fonda solidarnosti. Kada smo došli na vlast, bilo je projekata u iznosu od 2 milijuna eura. S toga smo došli na 185 milijuna eura, čime će Zagreb dati veliki doprinos da se potroši novac iz EU Fonda solidarnosti, unatoč striktnim rokovima, rekao je Tomašević na redovitoj konferenciji za medije.

U utorak je obišao radove na obnovi Sljemenske ceste vrijedne 5 milijuna eura, za koje je iz tog Fonda povučeno 4 milijuna eura. Radovi na oba smjera Sljemenske ceste počeli su danas, a očekuje se da će biti gotovi do kraja lipnja.

Tijekom radova, Sljemenska cesta bit će zatvorena za sav promet od 8 do 17 sati radnim danom, dok će izuzetak biti vikendom i blagdanom, kada će se cestom moći doći do Sljemena.

Tomašević: Imenovanja pročelnika nemaju veze s predizbornim dogovorima


Odgovarajući na novinarska pitanja, Tomašević je odbacio teze da su imenovanja dvoje pročelnika gradskih ureda, povezanih s bivšim strukturama HNS-a i Ankom Mrak-Taritaš, povezana s mogućim predizbornim dogovorima o koaliciji za parlamentarne izbore.

U veljači je Ana Pavičić Keselj imenovana za pročelnicu Gradskog ureda za gospodarstvu, a prije je bila pomoćnica bivšeg HNS-ova ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka. Stanko Kordić imenovan za pročelnika Gradskog ureda za obnovu, prije je bio tajnik Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u vrijeme mandata Anke Mrak-Taritaš.

- Nikakvih ustupaka prema nikakvim strankama nema, a kamoli za neke dogovore oko koalicije. Od 11 izabranih pročelnika, samo je jedan u mojoj stranci. Vodimo se isključivo time da biramo direktore gradskih tvrtki i pročelnike Gradskih ureda koji mogu dobro odraditi posao, i na toj su poziciji dok ga mogu dobro raditi, ustvrdio je Tomašević.

Poručio je i da Možemo! za sada nije spreman za takve razgovore, istaknuvši da se tek u ovu subotu na stranačkoj skupštini treba izabrati novo vodstvo stranke.

- Što se tiče razgovora o koaliciji, svi su za njih spremni, ali mi još nismo, nama su prioriteti Skupština i izbor rukovodstva stranke, a onda predizborni i postizborni dogovori, rekao je Tomašević.

Komentirajući nedavnu Skupštinu nogometnog kluba Dinamo, istaknuo je da se na njoj pokazalo da njezini članovi i navijači žele promjenu u rukovođenju kluba.

- Većina članova Skupština i većina navijača Dinama apsolutno želi da se upravlja transparentno, po Zakonu i demokratično. Da je ekipa 'bankomata', ajmo reći, izgubila većinu u toj skupštini, izjavio je Tomašević. Dodao je da je to put prema izgradnji stadiona kakav Zagreb zaslužuje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!