Tomašević najavio najmodernije oporavilište za divlje životinje u Dumovcu

20.02.2023.

14:05

Autor: HRT/V.G./Hina

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: HTV / HRT

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obišao je u ponedjeljak radove na izgradnji Oporavilišta za divlje životinje u Dumovcu te ustvrdio kako se radi o najmodernijem objektu takve vrste u Hrvatskoj.

Projekt je vrijedan više od tri milijuna eura, od čega je 1,7 milijuna iz gradskog proračuna, dok je ostali dio sredstava sufinanciran iz Europskih fondova i Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Dobit ćemo oporavilište za divlje životinje kakvo ne postoji nigdje u Hrvatskoj. Bit će najmodernijeg tipa, čime Grad Zagreb radi ogroman iskorak, rekao je Tomašević u izjavi medijima.

Već se sada oporavilištem u sklopu Zoološkog vrta koriste životinje s područja cijele Hrvatske, a ravnatelj ZOO-a Damir Skok ističe da su od 3000 životinja koje godišnje prođu oporavilište, njih preko 1700 upravo divlje vrste.

U sklopu projekta izgradnje oporavilišta, unaprijedit će se i smještaj za napuštene pse, najavio je Tomašević.

U prizemlju će se nalaziti moderniji privremeni smještaj za napuštene pse. I dalje apeliram građane da, ako ikako mogu, udome pse, umjesto da ih kupuju, poručio je gradonačelnik.

Radovi na oporavilištu započeli su 2021., a trebali bi biti gotovi do lipnja, dok se očekuje da će objekt biti u funkciji do jeseni.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!