Tomašević o USKOKU u Zrinjevcu: U interesu nam je da se raščiste sumnje

27.06.2023.

13:47

Autor: V.K./HRT/Hina

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: Robert Anic / Pixsell

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je u utorak rekao da se traži dokumentacija iz 2019. povezana s poslovima s kosiilicama koje USKOK istražuje u gradskoj firmi "Zrinjevac", poručivši kako im je u interesu da se raščisti svaka sumnja koja postoji.

- Ne mogu znati detalje jer su izvidi tajni. Ono što vidim prema dostupnim informacijama u medijima jest da se traži dokumentacija još iz 2019. godine. Nama je u interesu da se svaka sumnja koja postoji raščisti, rekao je Tomašević na redovnoj konferenciji za novinare nakon obilaska radova na obnovi Prve ekonomske škole.

Time je odgovorio na novinarski upit vezan uz medijske napise da je Uskok ušao u "Zrinjevac", podružnicu Zagrebačkog Holdinga, zbog najma kosilica.

Naglasio je kako uvijek inzistiraju da se sva dokumentacija koju traže istražna tijela u potpunosti dostavi u najkraćem mogućem roku - kako od Gradske uprave, tako i od gradskih poduzeća.

Navodeći kako ne može imati puno informacija jer su izvidi tajni, Tomašević je podsjetio da ih je bilo i u situacijama kada je i on imao kaznene prijave vezane uz novi model gospodarenja otpadom.

Nesreća na Bundeku


Tomašević je još jednom izrazio žaljenje i nadu da će se ozlijeđeni brzo oporaviti nakon što je prošli tjedan na Bundeku vozač hitne pomoći vozilom udario u troje maloljetnika.

Posebno je pohvalio ponašanje dvije ozlijeđene djevojke koje su pozvale hitnu pomoć zbog nepoznate djevojke kojoj nije bilo dobro, a na kraju ih je ozlijedilo vozilo hitne.

Također, pohvalio je i što je jedna od prvih stvari koje su napravile bila ta da su pitale za stanje vozača koji ih je ozlijedio te mu u svojim kasnijim izjavama nisu zamjerile.

- Te geste su hvalevrijedne i doista ne vidim nikakvog razloga za osude koje se šire društvenim mrežama od dijela građana prema tim mladim ljudima, kazao je.

Tomašević je izrazio i žaljenje zbog situacije u kojoj se našao vozač hitne pomoći koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri dao doprinos spašavanju stotina ljudskih života sa tisućama vožnji koje je napravio kao vozač hitne.

Dva nova pilot programa


Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec izvijestila je da su danas objavljeni javni pozivi za dva nova pilot programa - jedan se odnosi na potporu doktorskim studentima koji studiraju na zagrebačkom Sveučilištu, a drugi je za potporu obrazovanju učenika srednjih škola i studenata koji su pod međunarodnom i privremenom zaštitom na području Grada Zagreba.

Javni pozivi su otvoreni do kraja godine ili do isteka planiranih sredstava.

Zagrebački gradonačelnik i zamjenici Luka Korlaet i Danijela Dolenec prije toga obišli su radove na obnovi Prve ekonomske škole u Medulićevoj ulici.

Naveo je da će ukupna vrijednost obnove biti oko 20 milijuna eura, pri čemu će dio biti plaćen iz Fonda solidarnosti, dio iz državnog proračuna te iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!