21:44 / 12.03.2022.

Autor: V.G./HRT/Hina

Tomašević: Očekujem odgovore NATO-a oko pada letjelice

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je rekao kako očekuje odgovore o okolnostima pada letjelice na gusto naseljeno područje grada u četvrtak uvečer.

- Pridružujem se drugima iz državnog vrha i očekujem odgovore NATO saveza - kako je moguće da se ovako velika letjelica za vrijeme rata u Europi sruši usred glavnog grada jedne NATO članice. NATO na to treba dati odgovor a očekujemo i da se završi istraga Državnog odvjetništva i da tu saznamo što više detalja, tko je upravljao letjelicom i kako je ona završila ovdje.

Tomašević kaže kako je taj incident itekako ugrozio građane Zagreba i nevjerojatna je sreća da se letjelica srušila na zelenoj površini i da nitko nije stradao.

- Smeta me i informacija jučer u stranim medijima da se srušila u predgrađe Zagreba ili pored Zagreba. Ne, nije se srušila pored Zagreba, srušila se usred Zagreba, u gusto naseljenom području, ustvrdio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!