17:56 / 12.05.2022.

Autor: Hina/HRT

Tomašević odbio dati suglasnost za postavljanje zastava "Hoda za život"

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: Jurica Galoić / PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević odbio je dati suglasnost za postavljanje zastava "Hoda za život", potvrdili su u četvrtak iz Grada Zagreba, a organizatori prosvjeda ocijenili su to rušenjem demokratskih standarda.

Koordinatori "Hoda za život" oštro su osudili potez zagrebačkog gradonačelnika i prozvali ga za nepoštivanje procedura i nadležnosti, rušenje demokratskih standarda Zagreba i diskriminiranje svih građana s čijim se stavovima i aktivnostima ne slaže.


U priopćenju su istaknuli da su preko Udruge Vigilare još sredinom travnja dobili pozitivno mišljenje Gradskog ureda za komunalne poslove, koji im je dozvolio postavljanje zastava na Trgu bana Jelačića, Trgu Republike Hrvatske i na još 65 vidljivih lokacija u gradu. 


Tako su, najavljujući program subotnjeg "Hoda za život" najavili i postavljanje zastava, nakon čega je Tomašević intervenirao i retroaktivno promijenio proceduru, kaže se u priopćenju.


Iz Grada Zagreba na upit Hine poručili su da gradonačelnik daje finalnu suglasnost na mišljenja gradskih zaposlenika vezano za projekcije na fontanama, te za postavljanje zastava na gradske jarbole.


Ističu kako je u nadležnosti gradonačelnika odlučivanje za koje će događaje Grad biti pokrovitelj, a pokroviteljstvo odobrava za one događaje koji su u skladu s politikom gradske vlasti. 


Gradonačelnik Tomašević ne slaže se s ciljevima 'Hoda za život' i ne može biti pokrovitelj takvim događajima, što je jasno govorio i za vrijeme kampanje za izbor gradonačelnika, navode iz Grada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!