Tomašević: Razmotrit ću zahtjev za smjenu ravnatelja Lisinskog

21.02.2023.

14:00

Autor: Hina/HRT/A.S.

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević rekao je da će razmotriti zahtjev Upravnog vijeća Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog za smjenu ravnatelja Dražena Siriščevića te napomenuo da, među ostalim, Siriščević nije predao godišnje izvješće.


Tomašević je na konferenciji za novinare potvrdio da mu je Upravno vijeće poslalo zahtjev za smjenu Siriščevića, no istaknuo je da taj dokument još nije došao do njega.

- Prijedlog još nije došao do mene. Kada dođe, vidjet ću o čemu se radi, rekao je gradonačelnik.

Istaknuo je da za sada neformalno zna da Siriščević nije podnio godišnje izvješće o radu Upravnom vijeću.

- To je ozbiljan problem i ozbiljno kršenje procedure i Statuta, poručio je Tomašević i dodao da takav problem gradska uprava nema ni s jednom od svojih 340 institucija.

Istaknuo je i da su u KD Lisinski izvedeni radovi bez suglasnosti gradskog Zavoda za zaštitu kulture i prirode, što se nije dogodilo ni u jednoj gradskoj ustanovi. Dodao je da postoji i problem s izvješćem Državne revizije zbog dijeljenja besplatnih karata.

Prema Statutu KD Vatroslava Lisinskog, ravnatelja imenuje i razrješava gradonačelnik uz prethodno mišljenje Upravnog vijeća. Ravnatelj može biti razriješen prije isteka mandata ako, uz ostalo, ne postupa u skladu s propisima ili općim aktima ustanove te ako svojim nesavjesnim ili nepravilnim radom prouzroči veću štetu ili ako zanemaruje ili nesavjesno obavlja svoje dužnosti tako da mogu nastati smetnje u obavljanju djelatnosti ustanove.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!