Tomašević s gradonačelnicom Berlina o priuštivom stanovanju, otpadu...

14:23 / 21.05.2022.

Autor: Hina/HRT

Tomislav Tomašević i Franziska Giffey

Tomislav Tomašević i Franziska Giffey

Foto: Služba za informiranje i medije / Grad Zagreb

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u Berlinu je, gdje je sudjelovao na konferenciji Što je zeleni narativ?, razgovarao s gradonačelnicom Franziskom Giffey i pozvao je u posjet glavnom gradu Hrvatske. 

Izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, završilo je dvodnevni službeni posjet Berlinu, gdje se gradonačelnik susreo s gradonačelnicom Franziskom Giffey i sudjelovao na konferenciji Što je zeleni narativ?, priopćeno je u subotu iz zagrebačke gradske uprave.


Na sastanku s gradonačelnicom Giffey, razgovaralo se o produbljivanju suradnje dvaju gradova te o temama održivog razvoja i zelenih politika koje, kako je istaknuto u priopćenju, oba grada provode.


Naglasak je bio na priuštivom stanovanju, gospodarenju otpadom, prometu, posebno biciklističkom, javnom prijevozu, te ostalim temama zajedničkim velikim gradovima, rekao je gradonačelnik Tomašević, koji je pozvao gradonačelnicu Giffey u posjet Zagrebu.


U sklopu posjeta, gradonačelnik Tomašević je sudjelovao na konferenciji Što je zeleni narativ?", na kojoj je govorio na temu Europske zelene stranke i odgovornost. Razgovaralo se o odgovornosti zelenih političara, te o zadaćama, izazovima i problemima s kojima se susreću, stoji na kraju današnjeg priopćenja.


Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je na konferenciji bio na poziv Zaklade Heinrich Böll, a najavljeno je da će sudjelovati i u panel diskusiji s gradonačelnikom Grenoblea Éricom Piolleom, na temu Europske zelene stranke i odgovornost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!