13:17 / 01.07.2021.

Autor: T.V./HRT/Hina

Tomašević: Vjerujem da će uhićenja biti još

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: HTV / HRT

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je, nakon novih uhićenja zbog korupcije u Zagrebu, kako vjeruje da će uhićenja biti još jer se radi o nekoliko krakova istrage te ponovio da je Gradska uprava postala simbol korupcije a njegov je zadatak da to promijeni.


- Očito se nastavljaju uhićenja, vjerujem da će toga biti još, vjerojatno je nekoliko krakova istrage i to je nešto što je vjerojatno trajalo godinama. Nad Zagreb se nadvio oblak korupcije a moj je cilj da se nebo iznad Zagreba razvedri, rekao je.

Rekao je kako je po njegovim mojim informacijama uhićen jedan zaposlenik Gradske uprave - Darko Barun, u čijem se uredu u Uredu za mjesnu samoupravu obavlja pretres dok druga uhićena osoba koja se spominje u medijima više nije zaposlenik Gradske uprave. Kazao je kako se Barunu na teret stavljaju vjerojatno djela vezana uz zlouporabu položaja i ovlasti, primanje mita, no da treba pričekati službeno priopćenje USKOK-a o tome.

- To je samo početak raščišćavanja svih nepravilnosti. Presumpcija nevinosti vrijedi za sve koji su uhićeni, međutim, kao što sam rekao - Gradska uprava je postala simbol korupcije, moj je zadatak da to promijenim, istaknuo je.

Zagrebački gradonačelnik naglašava kako je u vezi svih uhićenih nužno pričekati službena rješenja USKOK-a da bi u Gradskoj upravi mogli djelovati prema tim zaposlenicima.

- Želim da gradske ustanove i poduzeća te Gradska uprava funkcioniraju tako da svi zaposlenici rade u skladu s javnim interesom, da se radi na transparentan način i da je nulta tolerancija na bilo kakvu korupciju", poručio je Tomašević.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!