Tomašević: Vrtić u Sesvetskom Kraljevcu moći će primiti 260 djece

18.04.2023.

16:05

Autor: Hina/HRT

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević položio je u utorak temeljni kamen za izgradnju Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec koji će moći primiti 260 djece te je najavio da se završetak radova očekuje unutar devet mjeseci.

Riječ je o projektu izgradnje vrtića u ukupnoj vrijednosti 7,7 milijuna eura (58 milijuna kuna), a po završetku, moći će primiti 14 odgojnih skupina, odnosno 260 djece.

U vrtiću će raditi 50 zaposlenika, rekao je Tomašević istaknuvši da Gradska uprava, osim ulaganja u infrastrukturu, planira i materijalna povećanja zaposlenima u predškolskom obrazovanju.

To će biti jedan od najvećih gradskih vrtića u Zagrebu, istaknuo je Tomašević podsjetivši da se izgradnji tov vrtića govori već 20 godina.

Izgradnju će većinski financirati Grad Zagreb, dok će iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost povući 25 posto europskih sredstava.

To je izgradnja već petog dječjeg vrtića u našem mandatu i ta brojka će se povećati do kraja ove godine, a još više i sljedeće godine, istaknuo je Tomašević dodavši da do kraja 2023. očekuje da će ukupno četiri vrtića gdje su počeli radovi biti dovršena. 

Zamjenica gradonačelnika najavila je da će Gradska skupština raspravljati o izmjenama odluka o prednosti pri upisu u dječje vrtiće i cijenama vrtića, nakon što je o tome provedena javna rasprava. Izradit će se jedinstven popis kriterija i bodova za izradu rang lista upisa.

- Ujednačava se praksa svih vrtića o tome kako se izračunavaju i dokazuju prihodi roditelja o kojima ovise iznosi cijena vrtića, a donijet ćemo i jedinstveni popis koje će onda primjenjivati svi gradski vrtići, rekla je Danijela Dolenec, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika.

A Holdingova podružnica Čistoća ove godine slavi 100 godina postojanja. Predstavnici gradske uprave stoga su najavili da će tim povodom u subotu, na Dan planeta Zemlje, uzeti metle u ruke i krenuti u čišćenje grada.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!