Tomislav Šuta novi čelnik splitskog HDZ-a

18.12.2022.

21:16

Autor: Hina/HRT

Tomislav Šuta

Tomislav Šuta

Foto: Ivo Cagalj / Pixsell

Tomislav Šuta, direktor splitske gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija novi je predsjednik gradskog HDZ-a, a nakon pobjede poručio je kako su tradicionalne vrijednosti i moderno vođenje stranke recept da se HDZ vrati na čelo Splita.

Šuta je mandat osvojio u drugom krugu s 953 glasa, dok je njegov protukandidat, direktor gradske tvrtke Čistoća Andrija Čaljkušić dobio 700 glasova.

Nakon pobjede Šuta je izjavio kako 'na koncu izbornog dana u splitskom HDZ-u želi prije svega zahvaliti svim članovima koji su iskoristili svoje biračko pravo i rekli kojim smjerom trebaju krenuti'. Posebno je zahvalio svima koji su prepoznali njegov tim i njega kao "čelne ljude nove priče koju grade".

- Vaše povjerenje nas obvezuje, a svojim radom pokazat ćemo da iskazanu podršku znamo cijeniti. Ova ekipa zna gdje želi pozicionirati stranku u skladu s našim vrijednostima i identitetom, duboko ukorijenjeni u izvore s kojih je HDZ potekao. Ali nikada i nipošto uskogrudno i isključivo. Rezultate ćemo moći polučiti samo otvorenošću i uključivošću prema svakom članu kako bismo svladali sve izazove koji će se naći pred nama", poručio je. Bit će, kazao je, tradicionalni u vrijednostima i moderni u vođenju stranke. "To je recept kako HDZ vratiti na čelo Grada Splita. Na taj način želimo nacionalne političke uspjehe preslikati na lokalnu razinu, uz podršku Vlade premijera Plenkovića, poručio je Šuta.

Na kraju je zaključio da su se promjene u HDZ-u upravo dogodile te je sada vrijeme za promjene u uspavanom gradu, a jedina ozbiljna opcija koja može probuditi Split je osvježeni i kompaktni HDZ, izjavio je.

Čaljkušić: Poštujem volju većine i stojim na raspolaganju za pomoć 

Njegov protukandidat Andrija Čaljkušić je nakon poraza zahvalio svima na podršci i potpori za svaki glas koji su mu dali. Kazao je kako je bilo izazovno vrijeme u kojem je zajedno s ostalima želio raditi na izgradnji splitskog HDZ-a.

- Poštujem volju većine koja je povjerenje u većoj mjeri ukazala mome protukandidatu. Novom predsjedniku Tomislavu Šuti čestitam, a našoj stranci i svim članovima stojim na raspolaganju za svaku pomoć, poručio je Čaljkušić.

Tomislav Šuta je u prvom krugu imao 750 glasova, dok je Čaljkušića zaokružilo 650 stranačkih kolega. Uz Šutu, u predsjedništvo Gradskog odbora ušao je Ivica Budimir, Krešimir Čaljkušić i Zrinka Mužinić Bikić.

Prije Tomislava Šute predsjednik gradskog HDZ-a je bio Vice Mihanović koji je podnio ostavku nakon debakla HDZ-ova kandidata Zorana Đogaša na izborima za gradonačelnika Splita.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!