Tomislav Tolušić objavio da se povlači iz politike

07.05.2020.

22:05

Autor: HRT

default error photo
HDZ-ov saborski zastupnik i bivši ministar Tomislav Tolušić objavio je u četvrtak na Facebooku da se povlači iz svih političkih funkcija.
HDZ-ov saborski zastupnik i bivši ministar Tomislav Tolušić objavio je na svom Facebook profilu da se povlači sa svih političkih funkcija jer više nema strasti za politiku i jer ne želi pogaziti neke svoje ideale i stavove.

"Odlazim u političku samoizolaciju. To je to od mene. Strasti za politiku više nemam i ne bi bilo korektno da sam tu samo zbog svoje koristi. A i ostalo mi je još nešto ideala i stavova koje ne mislim pregaziti, istaknuo je bivši potpredsjednik Vlade.

Tolušić se od politike oprostio nekoliko minuta nakon što je Damir Krstičević dao ostavku na mjesto ministra obrane i potpredsjednika Vlade nakon pada vojnog aviona kod Zadra.

Tolušićevu objavu prenosimo u cijelosti:

"Dragi moji, odoh i ja u samoizolaciju. Ali onu političku. Povlačim se sa svih političkih funkcija. Odradit ću do kraja ovaj mandat u Saboru i to je to od mene, što se politike tiče (osim članstva u mojoj i jedinoj političkoj stranci u kojoj ću ikad biti).

Nadam se da sam ostavio nešto iza sebe, i u svom gradu, i u svojoj županiji, a nadam se barem nešto i na nacionalnoj razini. Bilo je par ružnih ali još više lijepih trenutaka zadnjih 15-ak godina ali došlo je vrijeme da drugi preuzmu kormilo i pokušaju biti bolji i uspješniji od mene.

Sve što sam do sada radio u životu, radio sam sa strašću. Ako nemate strasti u sebi, ako vam krv ne vrije dok nešto radite, ako vam srce ne kuca brže, onda se nemojte ni baviti tim poslom.

Strasti za politiku trenutačno više nemam i ne bi bilo korektno prema bilo kome tko mi je ikad u životu dao svoj glas na izborima, da sam tu samo zbog svoje koristi i da bih dobio plaću a ne bih dao 100% sebe zauzvrat. A i ostalo mi je još nešto ideala i stavova koje ne mislim pregaziti a to neće biti moguće ako ostanem u igri koja se zove politika. Tako da će show ići dalje bez mene.

Strasti imam i previše, da ne mislite da sam se smirio ili ne daj Bože, opametio. Ali za zemlju, lozu i vino. I moju Slavoniju. I za nešto što sam htio napraviti zajedno sa mojim Ocem ali ću, nažalost, to morati napraviti i ostvariti sam.

Vidimo se nekom drugom prilikom, nadam se vrlo skoro, kada ćete imati priliku vidjeti i okusiti što može slavonska zemlja i strast. I prstohvat hercegovačke tvrdoglavosti.", napisao je u objavi.

Tolušić, koji je morao napustiti Vladu zbog nekretninske afere, na posljednjim stranačkim izborima u HDZ-u kandidirao se za potpredsjednika u timu Mire Kovača kojega je uvjerljivo porazila skupina pod vodstvom premijera Andreja Plenkovića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!