Medved nije želio komentirati status Miloševića, odluku donosi premijer

01.04.2022.

12:49

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Tomo Medved u obilasku Gline

Tomo Medved u obilasku Gline

Foto: HTV / HRT

Nakon što je u potresu prije 15 mjeseci teško oštećena zgrada Doma zdravlja u Glini, liječnici i medicinsko osoblje skrbili su se za oko 7.500 pacijenata u kontejnerima i šatorima. Danas su smješteni u novouređeni objekt, odnosno u prostor Doma zdravlja. Preseljene su četiri ambulante obiteljske medicine i ginekološka ambulanta. Zbrinjavanjem i tih ambulanti, istaknuo je potpredsjednik Vlade Tomo Medved, sve su zdravstvene usluge na području županije smještene u čvrste objekte.

- Što se tiče obnove, ako pričamo o zdravstvenim ustanovama, onda tu napretka ima. Upravo je dans otvoren Dom zdravlja u Glini. Na raspolaganju pacijentima su 4 ordinacije obiteljske medicine i jedna ginekološka ordinacija. Do sada su se usluge pružale u kontejnerima, što, naravno, nisu bili optimalni uvjeti, a otvorenjem ovog Doma zdravlja su sve zdravstvene ustanove na području Sisačko-moslavačke županije prebačene u „čvrste” objekte, izvijestio je za Dnevnik HRT-a, novinar Andrej Rašljanin.

U blizini je i dom za starije osobe. 59 štićenika je prebačeno nakon potresa u Terme Topusko. Danas su počeli radovi na domu i trebali bi trajati godinu dana i Rašljanin napominje kako je to prva cjelovita obnova neke zgrade javne namjene.

- Kada se govori o kućama, trenutno se na Banovini odvijaju radovi na 985 kuća, međutim to su sve nekonstrukcijski ili manji radovi. Što se tiče zamjenskih kuća u ovom trenutku se radi njih 13, ali oni koji čekaju konstrukcijsku, onu najkompliciraniju obnovu, te obnove na banovini još uvijek nema, govori za Dnevnik HRT-a, Andrej Rašljanin.

- Zapravo sa ovim trenutkom sve zdravstvene usluge na području Sisačko-moslavačke županije trebamo vratiti u čvrste i odgovarajuće objekte, naglasio je Tomo Medved, načelnik Stožera civilne zaštite za sanaciju štete od potresa.


Tomo Medved

Tomo Medved

Foto: Dnevnik / HRT

Medved neće komentirati status Miloševića, odluku donosi premijer

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved nije u petak htio komentirati budući status potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, istaknuvši da je premijer Andrej Plenković najavio da će provesti rekonstrukciju Vlade, a premijer snosi odgovornost i donosi konačnu odluku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!