22:44 / 22.03.2018.

Autor: HRT

Tonči Buličić: Planinarenje kao lijek i ljubav

-

-

Foto: - / -

Planinarenje je sigurno jedan od boljih izbora ako želite poboljšati kondiciju i fizički se osjećati bolje. O tome je u Studiju 4 govorio Tonči Buličić, predsjednik planinarskog društva Runolist.
Sa proljećem i toplijim danima većina građana razmišlja o pojačanoj fizičkoj aktivnosti. Možda neki nisu za aktivne sportove ili teretanu i radije se odlučuju za prirodu i boravak na u zraku. Planinarenje je sigurno jedan od boljih izbora ako želite poboljšati kondiciju i fizički se osjećati bolje. O tome je u Studiju 4 govorio Tonči Buličić, predsjednik planinarskog društva Runolist.

Buličić je ranjen u Domovinskom ratu i ratni je vojni invalid. Smrzlo mu se stopalo i operirao je kralježnicu. "Planinarenje je lijepo, sigurno, dobro, puni pluća i zbližava ljude", kaže. Počeo je planinariti 1979. i prestao tijekom rata. "Nakon oporavka jedini lijek mi je bilo planinarenje. Da se ne izgubim, da ne padnem u depresiju i ne promišljam kojekakve gluposti", kaže. Preporuča planinarenje svim ratnim vojnim invalidima - obucite kvalitetne cipele, uzmite mali ruksak s vodom i malo hrane - zdravlje će biti bolje, sigurno", dodaje. 

Tijekom razgovora prisjetio se i par anegdota, a dogodila mu se i ljubav. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!