Topić reagirala na nalaz inspekcije o smrti Matijanića: Propusti su više nego očiti, borit ćemo se

25.08.2022.

08:21

Autor: HRT/IMS

Beroš objavio rezultate inspekcije smrti Matijanića

Beroš objavio rezultate inspekcije smrti Matijanića

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

Andrea Topić - novinarka i partnerica pokojnog novinara Vladimira Matijanića na Facebooku je komentirala konferenciju za novinare Ministarstva zdravstva. 

Tvrdi da je to bilo "bacanje laži na laž" te da su propusti više nego očiti. Navela je da će svaki od njih i dokazati te smatra da trebaju odgovarati ne samo liječnici, nego i ministar, šef Hitne službe te ravnatelj KBC-a Split.

- Pressica Ministarstva zdravstva i njihova povjerenstva bila je bacanje laži na laž. A propusti su više nego očiti svakome tko ima mozak u glavi. Slušanje tih gnjusnih izmišljotina bilo je toliko degutantno da je, moram priznati, dodatno istraumatiziralo mene, njegovu obitelj i prijatelje. Ali borit ćemo se. Naravno da hoćemo. Sustav je nakaradan i to netko treba reći, pogriješili su i ako nemaju sami obraza priznati, mi ćemo im dokazati svaki propust, poručila je Topić. 

Podsjetimo, u Ministarstvu zdravstva u srijedu je predstavljen nalaz zdravstvene inspekcije i zaključak stručnog povjerenstva u slučaju preminulog novinara Vladimira Matijanića.

Utvrđena je proceduralna nepravilnost prilikom obdukcije, no nisu uočeni znatni stručni propusti. Navode da je preminuo zbog preklapanja komplikacija COVID-a, postojanja prijašnjih kroničnih sistemskih, autoimunih bolesti - i nekontinuirane terapije za prijašnje bolesti.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!