Topovsko zrno iz mora na karlobaškoj rivi sigurno uklonjeno

14.04.2023.

11:04

Autor: Hina/HRT/B.B.B.

Ilustracija topovskog zrna

Ilustracija topovskog zrna

Foto: Smoliyenko Dmytro/Ukrinform/ABACA / Pixsell

U moru na karlobaškoj rivi prilikom obnove radnik je 7. travnja pronašao minsko-eksplozivno sredstvo, a policija je utvrdila da se radi o topovskom zrnu koje je jučer sigurno uklonjeno, izvijestila je u petak ličko-senjska Policijska uprava.

Na mjestu na kojem je topovsko zrno pronađeno policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio o čemu se radi te su ga jučer ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske uklonili i pohranili u skladište dok se ne uništi.

Glasnogovornica gospićke Policijske uprave pozvala je građane koji imaju oružje da ga odlažu u prirodu ni bilo igdje u okoliš, kontejnere i slično, nego da ga se bez ikakvih sankcija riješe kroz akciju Manje oružja - manje tragedija.

Tom je akcijom svima omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja i protiv građana koji prijave posjedovanje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni ni kazneni postupak, rekla je Brozičević.

Također je važno reći, dodala je, da građani ni svoje ni pronađeno oružje ili eksplozivna sredstva ne smiju sami donositi u policijske postaje kako se ne bi aktiviralo i tako nekoga ozlijedilo, nego to trebaju prijaviti na broj 192 ili najbližoj policijskoj postaji i policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će ga preuzeti.

Građani policiju trebaju obavijestiti i ako pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva da pritom ništa ne diraju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!