02:06 / 26.10.2018.

Autor: M.V./S.M./HRT

Torjanac: Pitao sam se zbog čega i za koga radimo kazalište

-

-

Foto: - / -

Kada je Torjanac počinjao kao glumac, u kazalištima su se uglavnom postavljali klasici, a o suvremenim se temama rijetko progovaralo.
Planet Art neovisno je kazalište koje je glumac Marko Torjanac osnovao još prije 14 godina.  Kada je Torjanac počinjao kao glumac, u kazalištima su se uglavnom postavljali klasici, a o suvremenim se temama rijetko progovaralo.

Takvim repertoarom je bio nezadovoljan i zato je ovaj glumac krenuo svojim putem. Sloboda u radu donijela mu je - mnogo rada. Sada mora gotovo sve sam, organizirati nastupe i voditi probe, a osim toga on i glumi, režira i piše.

Torjanca su privukle i političke uloge, ali u stvarnom životu. Postao je zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Kaže da mu nije lako, ali neovisnost ipak nema cijenu. U neovisnom kazalištu politika ipak teže utječe na repertoar i teme, a dobra predstava, kaže, nagrada je za sav uloženi trud. Da pokaže kako uspijeva na svojim "daskama koje život znače", pustio je HRT-ova novinara Matiju Vukšića da za emisiju "Puls" zaviri iza kulisa. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!