Spriječeno krijumčarenje 238.000 kutija cigareta

02.02.2021.

17:00

Autor: Ines Milanković/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT/Hina

default error photo

Na graničnom prijelazu Tovarnik policija i carina spriječili su pokušaj krijumčarenja 238.000 kutija cigareta vrijednosti veće od pet milijuna kuna, izvjestila je danas vukovarsko-srijemska policija.

Krijumčarene cigarete pronađene su u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima kada su policajci i carinici pregledavali teretno vozilo vinkovačkih registracijskih oznaka koje je na granični prijelaz Tovarnik dovezao 34-godišnjak iz Karlovačke županije.

Pronađenih 238.000 kutija cigareta nisu imali nadzorne markice Ministarstva financija, a bile su skrivene u kartonskim kutijama koje su bile djelomično ispunjene robom prijavljenom u deklaraciji staklenim čašama.

Procijenjena trošarinska vrijednost zaplijenjenih cigareta veća je od pet milijuna kuna.

Teretno vozilo i cigarete oduzeli su djelatnici carine, a 34-godišnjak je uhićen te je nakon provedene kriminalističke obrade, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

- Radi se o 23 800 šteka cigareta, odnosno četiri milijuna komada. Obračun trošarine na navedene cigarete su u vrijednosti od gotovo 5 milijuna kuna. To je obračun koji ide na ukupan iznos cigareta, rekao je pročelnik područnog carinskog ureda Osijek Berislav Leko.

- Počinitelj je uz kaznenu prijavu dana 02. veljače predan pritvorskom nadzorniku PU Vukovarsko-srijemske županije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izbjegavanje carinskog nadzora, kazna zatvora od 6 mjeseci do pet godina, dodao je voditelj Odjela organiziranog kriminaliteta PU vukovarsko-srijemske Mario Lozančić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!