11:49 / 19.01.2020.

Autor: Žana Ljuština/Dnevnik u podne/IMS/HRT

Tradicionalna molitvena hodnja "Koracima nade u istinu"

-

-

Foto: - / -

upljene u Udruzi žene u Domovinskom ratu organizirale su hodnju kako bi i same prohodale dionicu na kojoj se odvijala vojno-redarstvena akcija Maslenica.
Dan uoči središnjeg obilježavanja 27. obljetnice oslobodilačke akcije "Maslenica" Udruga "Žene u Domovinskom ratu - Zadar" organizira tradicionalnu molitvenu hodnju "Koracima nade u istinu". Kolona je krenula rano jutros i prijeći će 26 kilometara nekadašnje prve crte bojišta u zadarskom zaleđu.

Dvanaest godina zaredom kod Zelenog hrasta okupljaju se sudionici molitvene hodnje, a sve je počelo 2009. Okupljene u udruzi "Žene u Domovinskom ratu" organizirale su hodnju kako bi i same prohodale dionicu na kojoj se vodila vojno-redarstvena akcija Maslenica.

- Spojit ćemo nebo i zemlju, bit ćemo s našima koji nas gledaju s neba i mislim da ćemo u domoljublju i zajedništvu provesti dan, kaže nam Ivana Haberle iz udruge "Žene u Domovinskom ratu - Zadar".

Za sudionike hodnja je način na koji se može zahvaliti svim žrtvama Domovinskog rata. Islami Latinski i Grčki, Kašić, Smilčič, Paljuv, Novigrad i Pridraga mjesta su kojima će proći sudionici hodnje "Koraci nade u istinu".

Upravo se ovdje vodila borba u kojoj je oslobođeno 15-ak sela u zadarskom zaleđu, Zrakoplovna baza Zemunik, zračna luka Zadar te Novsko ždrilo. I time je ponovno prometno povezan jug i sjever Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!