17:37 / 11.06.2021.

Autor: Violeta Kalić/HRT

Tradicionalni turnir u brzopoteznom šahu "Libertas 2021."

Tusnir "Libertas 2021"

Tusnir "Libertas 2021"

Foto: Violeta Kalić / HRT

U Nacionalnoj ustanovi Sveučilišna knjižnica "Goce Delčev" u Štipu 22. svibnja u organizaciji Zajednice Hrvata Libertas -Štip, uz potporu Državnog Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održan je Tradicionalni turnir u brzopoteznom šahu "Libertas 2021."

Turnir je organizirao član Zajednice Hrvata " Libertas" Štip velemajstor Momčilo Smolić koji je istodobno bio i u ulozi suca. 


Sudjelovalo je 28 natjecatelja u 14 ekipa. Pored članova Zajednice Hrvata Libertas Štip sudjelovali su i najbolji šahisti opčine Štip koji su nositelji brojnih odličja na razini općine, ali i međunarodnog značenja te gosti iz Makedonske Kamenice. 


Turniru je nazočila i veleposlanica Republike Hrvatske u R.S. Makeodniji Nives Tiganj s predstavnicima Veleposlanstva R. Hrvatske u R.S. Makedoniji. U prigodnom govoru istaknula je svoju potporu aktivnostima male hrvatske zajednice koja aktivno sudjeluje u različitim aktivnostima. 


Prigodom dodjele nagrada na turnirua, dodijeljene su dres-majice koje su donirali Aleksandar Patrkliski i tvrtka EAM 'T Shirt Industry koja podržava brojne aktivnosti Zajednice Hrvata "Libertas" u Štipu. 


Nakon proglašenja pobjednika i dodjele nagrada uz prigodan domjenak nastavljeno je druženje članstva Z.H. "Libertas "Štip. 


Ostvarenje projekta omogućila je financijska potpora Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

°

°

Foto: Violeta Kalić / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!