20:51 / 27.09.2020.

Autor: hrt.hr

Tragedija u staračkom domu u Dugom Ratu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske izvještavaju kako su preminule dvije osobe. Požar je lokaliziran, a evakuacija u tijeku
Dvije osobe stradale su u požaru koji je izbio u Domu za stare i nemoćne u Dugome Ratu u nedjelju navečer, priopćila je policija. Požar je lokaliziran, a objekt evakuiran.Dvije osobe su pronađene mrtve, a jedna je osoba prevezena u bolnicu zbog zadobivenih ozlijeda, potvrdila je za Dnevnik 3 Sanja Nazlić iz splitske policije.

Izvijestila je kako je unutar zgrade doma evakuirano ukupno 19 štićenika. 

- Smješteni su u prizemlje zgrade, na sigurno, dodala je.


Požar je izbio u nedjelju u 19:20 sati. Na teren su upućene lokalne vatrogasne snage, DVD Dugi Rat i DVD Omiš.

- U 19.20 izbio je požar u ustanovi Doma za starije i nemoćne u Dugom Ratu. Osobe su evakuirane, a prema informacijama kojima zasad raspolažemo dvije su osobe pronađene mrtve. U tijeku je postupanje. Kad za to nastupe uvjeti obavit će se očevid kako bi se utrvrdili uzroci požara. Prikupit će se sve činjenice i postupit će se sukladno utvrđenom, izjavila je Sanja Nazlić iz splitske policije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!