09:27 / 16.05.2018.

Autor: D.M./HRT

Traje potraga za nasljednikom Martine Dalić

-

-

Foto: - / -

Ministar financija izjavio je kako je Tomislav Ćorić jako dobar ministar koji je pokazao u dva zahtjevna ministarstva svoje znanje te da bi bio dobar ministar gospodarstva.
Premijer nakon ostavke potpredsjednice Vlade Martine Dalić zbog afere s meilovima - traži osobu koja će ju naslijediti. Potvrdio je da će se sve znati idući tjedan i u petak glasovati. Već se naveliko spominju imena novog ministra gospodarstva - najviše Tomislav Ćorić.

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je kako je Tomislav Ćorić jako dobar ministar koji je pokazao u dva zahtjevna ministarstva svoje znanje i kompetencije te da bi bio dobar ministar gospodarstva. "Pustimo da premijer s timom razmisli i odluči o tome tko će biti novi potpredsjednik Vlade. Hoće li to biti gospodin Ćorić to ćemo vidjeti, a ja samo o njemu imam pozitivne i riječi hvale, kazao je. Upitan je li Ćorić pokazao njemu osobno neke ambicije da želi taj položaj, Marić je kazao kako nisu o tome razgovarali te da Ćorić nije takav. "Bio sam sam u sličnoj situaciji nekoliko puta i to nije ugodno. On se vrlo odgovorno ponaša u toj situaciji", ocijenio je.Da Tomislav Ćorić ima kapaciteta za preuzimanje ministarstva gospodarstva smatra i ministar Lovro Kušćević. Pogledajte što su izjavili i Oleg Butković, Milan Kujundžić i Gabrijela Žalac


Predjsjedništvo HDZ-a održat će se u ponedjeljak. U utorak će se sastati vladajuća koalicija. U četvrtak bi se ime novog ministra ili ministrice trebalo naći na saborskom Odboru, a u petak bi novi ministar mogao biti potvrđen u Saboru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!