Tramišak na svečanoj sjednici pohvalila Krapinu za povlačenje novca

06.12.2022.

17:13

Autor: V.G./HRT/Hina

Nataša Tramišak

Nataša Tramišak

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak podsjetila je u utorak na svečanoj sjednici u povodu Dana grada Krapine da Hrvatska do kraja ovog desetljeća ima 25 milijarda eura europskog novca, a Krapinu je istaknula kao primjer po njegovu korištenju. 

Ministrica Tramišak vjeruje da će se europska financijska sredstva iskoristiti na dobrobit i zajednički razvoj svih dijelova Hrvatske. Na svečanoj sjednici istaknula je da se pri korištenju tog novca ne smije zapostaviti nijedan dio Hrvatske.

Rekla je da Krapina može biti primjer drugima.

- Grad Krapina je to prepoznao. Mi kao Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Vlada Republike Hrvatske smo tu da vam pomognemo realizirati brojne projekte koji ostaju trajna vrijednost vašeg grada, rekla je Tramišak, dodajući da se u Krapini vidi veliki napredak i da se provode veliki projekti.

Da je Krapina fokusirana na fondove Europske unije, potvrdio je i gradonačelnik Zoran Gregurović, koji je istaknuo da su počeli radovi na realizaciji projekta razvoja širokopojasne infrastrukture, vrijedne gotovo 60 milijuna kuna, što će uvelike pridonijeti bržem razvoju grada i susjednih općina.

U tom gradu s nestrpljenjem iščekuju i financijska sredstva preko ITU mehanizma, a riječ je o iznosu većem od 13 milijuna eura.

Inače, Krapina ima oko 230 nezaposlenih na Zavodu za zapošljavanje. Naime, podatci Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pokazuju kako u tom gradu nikada nije bilo više zaposlenih, a istodobno nikada nije bilo ni manje nezaposlenih. Po riječima gradonačelnika, rezultat je to investicija u gospodarstvu.

- Što se tiče poduzetničke zone, svi koji dolaze prema Krapini od smjera naplatnih kućica vide da se ona razvija i gradi. Nove hale niču i nekoliko novih projekta i ozbiljnih investicija je u tijeku ili se priprema, istaknuo je Gregurović i dodao kako se Grad trudi poduzetnicima maksimalno olakšati i ubrzati realizaciju projekata.

Na svečanoj sjednici podijeljene su nagrade i priznanja Grada i gradonačelnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!