Tramišak ne želi komentirati nepravilnosti utvrđene za mandata ministrice Žalac

26.11.2021.

16:25

Autor: Hina/HRT

Tramišak nije željela komentirati slučaj "Žalac"

Tramišak nije željela komentirati slučaj "Žalac"

Foto: Milan Sabic/Goran Stanzl / PIXSELL

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak u Osijeku nije željela novinarima komentirati medijske napise da je USKOK-u osobno prijavila nepravilnosti iz vremena njezine prethodnice Gabrijele Žalac jer je postupak u tijeku. Rekla je samo da je početkom rujna Ured europskog javnog tužitelja (OLAF) došao u Ministarstvo i zatražio određenu dokumentaciju.


- Oni su došli do stručnih službi Ministarstva, izuzeli traženu dokumentaciju, i nakon toga je bilo određenog postupanja. Ja tu dokumentaciju nisam imala u svojim rukama, niti mi je u krajnjoj mjeri poznata. Ako je u tom smjeru išao taj napis, onda je to tako, istaknula je ministrica Tramišak.

Napomenula je kako "projekti prolaze stroge sustave kontrole, pa svaka aktivnost i svaki trošak ima više višerazinski sustav kontrole".

- Ukoliko se u bilo kojem koraku utvrdi neka sumnja na nepravilnost, dolazi do reakcije određenih tijela, u konkretnom slučaju OLAF-a. Što će dalje s tim biti, zaista ne mogu presumirati, zaključila je Tramišak.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!