15:50 / 10.11.2020.

Autor: I.Z./Hina

Tramišak potpisala ugovor od 369 milijuna kuna za nabavu zaštitne opreme

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL, arhiva

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Primarno će se opremati bolničke zdravstvene ustanove, zavodi za javno zdravstvo, zavodi za hitnu medicinu, domovi zdravlja.
Ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU-a Nataša Tramišak potpisala je danas ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava za projekt Zaštita i očuvanje zdravstvenog sustava i javnog zdravlja nabavom medicinske i zaštitne opreme u borbi protiv Covida-19. ➡️ COVID-19 - najnovije informacije

- Ukupna vrijednost projekta je 369.146.578 kuna i u cijelosti je financiran sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, priopćilo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU-a.

Projekt izravne dodjele bespovratnih sredstava je rezultat potrebe za hitnom intervencijom kako bi se pomoglo hrvatskom zdravstvenom sustavu i kako bi se u što većem opsegu zaštitilo javno zdravlje za vrijeme epidemije. Projektom će se opremati medicinskom i zaštitnom opremom sve ustanove, organizacije i tijela državne uprave u Hrvatskoj zaduženi za provedbu aktivnosti i mjera kojima je cilj smanjenje rizika od širenja pandemije.

Primarno će se opremati bolničke zdravstvene ustanove, zavodi za javno zdravstvo, zavodi za hitnu medicinu, domovi zdravlja, ali prema potrebi i socijalne ustanove, civilna zaštita, državni inspektorat, MUP i ostale ustanove, organizacije i tijela pod uvjetom da su dio sustava za borbu protiv Covida-19. Korisnik projekta je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (Ravnateljstvo za robne zalihe), stoji u priopćenju.
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL, arhiva

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!