18:52 / 15.01.2021.

Autor: T.V./Hina

Tramišak: Studentski dom donio viši studentski standard

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministrica Tramišak izrazila je zadovoljstvo što je 216 milijuna kuna vrijedan projekt studentskog doma u Dubrovniku završen u ugovornom razdoblju te je donio unaprjeđenje studentskog standarda na jugu Hrvatske.
Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak izrazila je u petak zadovoljstvo što je 216 milijuna kuna vrijedan projekt studentskog doma u Dubrovniku završen u ugovornom razdoblju te je donio unaprjeđenje studentskog standarda na jugu Hrvatske.

Tramišak je novoizgrađeni studentski dom obišla u pratnji rektora Nikše Buruma, ravnatelja Studentskog centra Marka Potrebice te pročelnice Upravnog odjela za europske fondove Grada Dubrovnika Zrinke Raguž.

Rektor Burum i ravnatelj Potrebica zahvalili su Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU te Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU na praćenju i podršci tijekom ugovaranja i izgradnje Studentskog doma.

Naglasili su kako su studenti uselili početkom akademske godine, dok će projekt administrativno i ugovorno biti završen 15. veljače ove godine. U tom razdoblju održat će se i završna konferencija odnosno svečano obilježavanje završetka projekta, što je jedna od ugovornih obveza Sveučilišta u Dubrovniku.

Ukupna vrijednost projekta iznosi  216.122.675 kuna, od čega su bespovratna sredstva Europske unije 150,9 milijuna kuna. Većina financijskih sredstava osigurana je kroz Poziv MRRFEU Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. 2020.    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!