08:31 / 07.10.2020.

Autor: I.D./A sada Vlada/IMS/HRT

Tramišak: ugovoreno je 16 i pol milijardi kn za Slavoniju, Baranju i Srijem

-

-

Foto: - / -

Oko 6 i pol milijardi kuna je do sad isplaćenih sredstava.
- Projekt Slavonija, Baranja i Srijem započeo je od 2016. i 2017. godine na inicijativu pet slavonskih župana radi potreba koje ima istok cijeli Hrvatske, odnosno dio Hrvatske koji 'zaostaje u razvoju', kazala je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak gostujući u emisiji A sada Vlada urednice i voditeljice Eliane Čandrlić Glibota. ➡️ Plenković u Našicama: Cilj je smanjivanje razlika u stupnju razvoja
➡️ Ministrica Tramišak u Dnevniku HTV-a o razvoju Slavonije, Baranje i Srijema

Dodala je kako je važno spomenuti da je od 2016. godine do danas ugovoreno je u vrijednosti od 16 i pol milijardi kuna zaista vrijednih projekata.

- Najveći dio njih je u provedbi, odnosno oko 6 i pol milijardi kuna je do sad isplaćenih sredstava. Znači da su ti projekti završeni. Mi ovdje govorimo o projektima i poduzetničke i poslovne infrastrukture i malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, ali i poboljšanju kvalitete života socijalnim uslugama u zajednici, pojasnila je ministrica Tramišak.

Zadržavanje ljudi, posebno mladih obitelji kroz zapošljavanje

Smisao svakog projekta je, istaknula je ministrica, da bi poboljšao kvalitetu života ljudi koji žive na tom mjestu - kako javne infrastrukture, tako i nekih drugih socijalnih usluga u zajednici koje će popraviti broj zaposlenih.

- Tu se prvenstveno, kada razmišljam o tom podatku, sjetim projekta "Zaželi". Znamo da je on izvrsno prihvaćen, posebno u ruralnim krajevima, da nam je odgovarao na dva ključna problema tamo, a to je zapošljavanje žena, makar i privremeno, isto tako i na skrbi za starije i nemoćne osobe, kazala je Tramišak.

Slavonske županije su, dodala je, u tom dijelu povukle najviše sredstava.

- Upravo iz razloga kako bi zadržali ljude u svojim krajevima, posebno mlade obitelji, dali im novu priliku za zapošljavanje, istaknula je ministrica.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!