17:55 / 20.06.2020.

Autor: Lana Gašparac/Dnevnik/IMS/M.M./HRT

Tramvaji opet voze prema Podsljemenu

-

-

Foto: - / -

Od danas su uspostavljene linije 8, 14 i 15.
Gotovo tri mjeseca prošlo je od razornog potresa koji je pogodio Zagreb, a podrhtavanja tla i dalje ne prestaju. I dok se čeka novi zakon, u Gradu kažu da se mnogo toga saniralo. Tramvajski promet uspostavljen je gotovo potpuno.

Od danas su uspostavljene linije 8, 14 i 15. 

Trasa kroz Draškovićevu, Vlašku i Ribnjak pretrpjela je veliku štetu nakon potresa. Tim stručnjaka, kažu u ZET-u, tjednima je radio na sanaciji pruge. Uspostavljanje svih linija očekuje se za 10-ak dana.   

- Dvanaest tramvajskih linija već vozi, ostala je samo još linija 13 koja ne vozi i vozi inače preko trga i uspostavom 02.07. bit će sve tramvajske linije u prometu, rekla je Ljuba Romčević Žgela, direktorica ZET-a.

Iako obnova sporo napreduje, u gradu se, ističe gradonačelnik, mnogo toga dosad napravilo, a sve je i ukoričeno na 250 stranica.

- Pregledali smo 25 tisuća objekata, i sanirali 12 do 13 posto od tih 25 tisuća objekata, sanirali preko 7 tisuća dimnjaka, ali sustavne obnove Zagreba nema bez Zakona, jezik mi je već zadebljo zbog čega nema zakona, rekao je zagrebački gradonačenik Milan Bandić.

I dok ćemo Zakon o obnovi još sigurno čekati nekoliko mjeseci, podrhtavanja tla u gradu ne prestaju. U tri mjeseca Zagreb se tresao više od tisuću puta, a posljednji potres bio je sinoć - jakosti 2,4 prema Richteru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!