10:41 / 22.05.2019.

Autor: D.M./HRT

Tražit će se izručenje Zdravka Mamića

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministarstvo pravosuđa uputit će BiH zamolbu za izručenje bivšeg čelnika Dinama nakon što im osječki Županijski sud dostavi potrebnu dokumentaciju, najavio je ministar Bošnjaković.
Ministarstvo pravosuđa uputit će BiH zamolbu za izručenje bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića nakon što im osječki Županijski sud dostavi potrebnu dokumentaciju, najavio je uoči sastanka užeg kabineta Vlade ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

- Potvrđena druga optužnica protiv Zdravka Mamića

- Ministarstvo mora dobiti zahjtev i dokumentaciju suda u Osijeku. Nakon toga mi ćemo uputiti zahtjev tj. zamolbu za izručenjem. Onda je to stvar BiH. Kod njih, kao i kod nas o tome jesu li ispunjeni formalni uvjeti - odlučuje sud. Konačnu odluku donosi njihov ministar pravde, izjavio je Bošnjaković.  Optužno vijeće osječkog Županijskog suda u utorak je potvrdilo drugu Uskokovu optužnicu protiv Mamića i još šestorice okrivljenika te najavilo traženje Mamićeva izručenja iz BiH.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!