15:10 / 28.11.2018.

Autor: V.K./HRT

Treba li Hrvatskoj nacionalni stadion?

-

-

Foto: - / -

Nakon Svjetskog trijumfa Hrvatske reprezentacije na nogometnom prvenstvu u Rusiji, povuklo se pitanje, kada će početi gradnja Nacionalnog stadiona.
Nakon Svjetskog trijumfa Hrvatske reprezentacije na nogometnom prvenstvu u Rusiji, povuklo se pitanje, kada će početi gradnja nacionalnog stadiona. Odnosno, odmah je uslijedilo pitanje treba li našoj reprezentaciji nacionalni nogometni stadion?

O ovoj temi razgovaralo se u emisiji Studio 4 s Marijanom Kustićem direktorom  natjecanja i infrastrukture HNS-a i Robertom Markulinom, dopredsjednikom HNS-a.

Kustić je rekao kako Hrvatskoj nema kvalitetnog stadiona na kojem bi se mogla ugostiti velika ekipa.

"Mi u HNS-u bi željeli da se sagradi novi stadion s cca. 30 tisuća sjedećih mjesta i da bude natrkriven, kako ne bismo stalno morali strepiti hoće li pasti kiša za vrijeme utakmice", naglasio je.

"Smatram da stadion u Zagrebu bi trebao biti stadion, na kojem će igrati svi zagrebački klubovi u vrijeme kad ne igra Reprezentacija, a ona će igrati, kao i do sada, u svim gradovima Hrvatske", rekao je Markulin i dodao kako smatra da termin nacionalni stadion nije dobar.

"Iznos investicije stadiona od 30 tisuća sjedećih mjesta je oko 60 milijuna eura", istaknuo je Kustić. Za nekoliko godina kada ćemo imati novi sustav igranja završnice Evropskog prvenstva, ono će se igrati diljem Evrope. Hrvatska neće moći igrati završnicu u svojoj zemlji.

"Nama obavezno treba stadion. Imamo Sloveniju, Makedoniju, Mađarsku koje ga imaju. Postavlja se pitanje zar mi doista ne trebamo jedan dobar stadion u Zagrebu", govori Kustić.

"Sama gradnja stadiona, nakon ishođenja dokumentacije, mogla bi trajati godinu dana. Ishođenje dokumentacije obično traje duže", rekao je Markulin.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!