Tri broda iz NATO-ove skupine za protuminske mjere u Lori

17.02.2023.

17:01

Autor: V.K./HRT/Hina

NATO-ovi brodovi u Lori

NATO-ovi brodovi u Lori

Foto: arhiva/Ivana Ivanovic / Pixsell

Tri broda stalne NATO-ove skupine za protuminske mjere uplovila su u petak u splitsku vojnu luku Loru, a u Zapovjedništvu Hrvatske ratne mornarice (HRM) izaslanstvo tih brodova razgovaralo je s domaćinima o budućoj suradnji.

Nakon uplovljavanja izaslanstvo NATO-ove skupine brodova u Zapovjedništvu HRM-a primio je zapovjednik Flote HRM-a kapetan bojnog broda Darko Malečić.

Izaslanstvo je vodio zapovjednik skupine, kapetan bojnog broda Ahmet Serhat Akyazi. Tijekom posjeta razgovarali su o provedenim zajedničkim aktivnostima uvježbavanja na moru te planovima za buduću suradnju, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Brodovi NATO-ove skupine SNMCMG2 (Standing NATO Mine Countermeasure Group 2) stigli su u Loru nakon boravka u dubrovačkoj luci Gruž i zajedničkih aktivnosti s HRM-om na moru.

Tijekom prvog dana u Lori, na sportskim terenima vojarne "Admiral flote Sveto Letica Barba" održana je nogometna utakmica između ekipe HRM-a i posade NATO-ove skupine brodova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!