16:21 / 25.04.2020.

Autor: HRT

Tri hrvatska vojnika s Kosova prevezeni u KBC Split zbog zaraze koronavirusom

Ilustracija (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Trojica hrvatskih vojnika iz sastava 32. hrvatskog kontingenta NATO operacije potpore miru na Kosovu prevezeni su crnogorskim vojnim helikopterom uKBC Split, nakon što se na testiranju pokazalo da su pozitivni na koronavirus.
Trojica hrvatskih vojnika iz sastava 32. hrvatskog kontingenta NATO operacije potpore miru u Republici Kosovo prevezeni su u subotu crnogorskim vojnim helikopterom u splitski KBC, nakon što se na testiranju pokazalo da su pozitivni na koronavirus.

Novi podaci o epidemiji koronavirusa

- Pripadnici HV-a nemaju izražene simptome bolesti, osjećaju se dobro, a liječenje će nastaviti u KBC-u Split. Odluka o njihovom povratku u Hrvatsku je donesena kako bi im se, ukoliko zatreba, pružila adekvatna zdravstvena skrb odnosno kako bi se smanjilo opterećenje na medicinsku službu u operaciji KFOR-a, priopćili su iz Ministarstva obrane.

Vojska Crne Gore realizirala je helikopterski prijevoz za hrvatske vojnike u duhu dobre vojne suradnje.

- Potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj izrazili su iskrenu zahvalnost crnogorskom ministru obrane Predragu Boškoviću i načelniku Glavnog stožera Vojske Crne Gore generalu Dragutinu Dakiću, kao i svim vojnicima Vojske Crne Gore koji su sudjelovali u ovoj operaciji, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!