18:03 / 20.03.2020.

Autor: Hina

Tri milijuna kuna Zaklade Adris za respiratore u riječkoj i pulskoj bolnici

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Uprava je odluku donijela razumijevajući ozbiljnost situacije izazvane pandemijom koronavirusa i okolnosti u kojima se zatekla naša zemlja.
Zaklada Adris donirala je tri milijuna kuna riječkome KBC-u za nabavu respiratora za respiracijski centar koji će prihvaćati najugroženije pacijente zaražene koronavirusom, a dio vrijedne opreme biti će usmjeren i u pulsku Opću bolnicu.

- Potvrđeno 128 zaraženih, upozorenje zbog neposluha građana
- Apel hrvatskih liječnika 

Uprava te zaklade s predsjednikom Koradom Korlevićem na čelu takvu je odluku donijela razumijevajući ozbiljnost situacije izazvane pandemijom koronavirusa i okolnosti u kojima se zatekla naša zemlja.

"Tijekom godina dodijeljene su brojne donacije bolnicama, kliničko-bolničkim centrima i institutima za važne znanstveno-istraživačke projekte iz područja medicinskih znanosti radi unaprjeđenja i zaštite zdravlja te prevencije bolesti. I ovom donacijom Zaklada i zakladnik - Adris grupa još jedanput potvrđuju svoju društvenu odgovornost i predanost zajedničkoj dobrobiti", poručili su u priopćenju.

Dodali su kako će Zaklada, osim te donacije, vrijedne tri milijuna kuna, i dalje financirati svoje stipendiste, izvrsne učenike i studente koji i dalje postižu izvrsne rezultate. Za financiranje Zaklade Adris Adris grupa izdvaja jedan posto dobiti ostvarene u protekloj godini. Zaklada Adris usmjerena je na promicanje znanja i otkrića te solidarnosti u hrvatskom društvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!