12:26 / 24.08.2020.

Autor: V.K./Hina

Tri nova slučaja COVID-19 u Zagrebačkoj županiji

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na području Zagrebačke županije tri su novozaražene osobe koronavirusom, trenutno je aktivno 117 slučaja, do sada je ukupno izliječeno 245 osoba, a 11 ih je preminulo.
Na području Zagrebačke županije tri su novozaražene osobe koronavirusom, trenutno je aktivno 117 slučaja, do sada je ukupno izliječeno 245 osoba, a 11 ih je preminulo, podaci su koje je objavio županijski Zavoda za javno zdravstvo.

Na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, do 11 sati evidentirane su 373 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izvješćuju iz Zavoda.

Napominju kako se podaci koje svakodnevno objavljuju isto vrijeme odnose na podatke zaprimljene od strane županijskog Zavoda do 11 sati, dok Nacionalni stožer objavljuje podatke dobivene do 14 sati te da iz toga proizlazi razlika u brojevima.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području i svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine.

Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

U odnosu na podatke od jučer za potvrđene slučajeve, dva su nova slučaja u Ispostavi Dugo Selo i  jedan novi slučaju Ispostavi Ivanić-Grad.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci.

Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, poručuju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!