08:55 / 27.08.2020.

Autor: HRT/Hina

Tri nova slučaja u Virovitičko-podravskoj županiji, čekaju se ostali rezultati

Ilustracija, Pixabay

Ilustracija, Pixabay

Foto: - / -

Tri nova pozitivna slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u četvrtak u Virovitičko-podravskoj županiji.
Tri nova pozitivna slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u četvrtak u Virovitičko-podravskoj županiji, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite, navodeći da zbog pritiska na laboratorije čekaju rezultate za osobe koje su testirane još u utorak i nedjelju.

Koronavirus - najnovije informacije

Među novooboljelima je tromjesečno dijete čiji je izvor zaraze veće zajedničko okupljanje. Zaraženi su također osoba koja je kontakt oboljele osobe te mlađa djevojka, a riječ je o blažim simptomima.

- Dominantan simptom je bila povišena tjelesna temperatura i proljev i u prvi mah nije bilo ni sigurno da li se radi o nečem drugom s obzirom da je ljeto pa je moguće nešto od gastro intestinalnog trakta no na svu sreću bebica je dobro reagirala na terapiju prema informacijama koje sam dobio od kolega pedijatara i ona je sada klinički puno bolje, naravno propisana je terapija i sad trenutno se liječi kod kuće naravno sa svojim roditeljima, rekao je Miroslav Venus, ravnatelj ZZJZ-a „Sveti Rok", Virovitičko-podravska županija.


Stožer objašnjava da je riječ je o rezultatima testiranja uzoraka poslanih na analizu još u utorak.

Rezultati testiranja kasne zbog velikog pritiska na laboratorije gdje pristižu uzorci od turista, radnika iz inozemstva, povratnika s godišnjeg odmora i pacijenata.

U utorak su poslana 63 uzorka s područja Virovitičko-podravske županije od kojih za sedam još nisu pristigli podaci.

- Nažalost, još uvijek čekamo i rezultate za 14 osoba koje su testirane još u nedjelju, navodi se u priopćenju Stožera Civilne zaštite.

Od početka pandemije na području Virovitičko-podravske županije zaražena je 51 osoba, 32 su ozdravile, a jedan je muškarac preminuo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!