11:52 / 30.07.2020.

Autor: HRT

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom u Šibensko-kninskoj županiji

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Šibensko-kninskoj županiji u protekla 24 sata tri su nova slučaja oboljenja od zarazne bolesti COVID-19.
U Šibensko-kninskoj županiji u protekla 24 sata tri su nova slučaja oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. To je mlađa muška osoba iz Tribunja, koji je kontakt s prethodno oboljelom osobom. Oboljela je i mlađa ženskoj osobi iz Primoštena, koja je bila izložena infekciji u drugoj županiji te mlađoj muškoj osobi koja nema prebivalište ali boravi u Šibeniku i koja je bila u kontaktu s COVID-19 pozitivnom osobom.

- Epidemija koronavirusa - najnovije informacije


Trenutno su 32 aktivna slučaja oboljenja, od kojih se tri osobe i dalje liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Od jučer je uzorkovano 42 uzorka na SARS-CoV-2 virus.

Od reaktivacije epidemije u lipnju do danas je oboljelo ukupno 63 osobe.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalazi se 117 osoba, od kojih 104 su kontakti oboljelih od COVID - 19 i 13 osoba koje su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, niti je zabilježeno kršenje te mjere.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!