11:32 / 14.09.2020.

Autor: M.M./HRT

Tri novooboljele osobe u Osječko-baranjskoj županiji

Ilustracija (Dubravka Petric/PIXSELL)

Ilustracija (Dubravka Petric/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U KBC-u Osijek hospitalizirana je 21 osoba oboljela od koronavirusne bolesti, i dalje je jedan pacijent na respiratoru.
U posljednja 24 sata u  KBC-u Osijek testiran je 191 uzorak, a tri od njih pozitivna su na koronavirus. Dvije oboljele osobe s područja su Đakova, a jedna iz Osijeka.

-
Koronavirus - iz minute u minutu  

Trenutačno je u KBC-u Osijek hospitalizirana 21 osoba oboljela od koronavirusne bolesti, i dalje je jedan pacijent na respiratoru.

Na području Osječko-baranjske županije dosad su ozdravile 773 osobe zaražene koronavirusom, a trenutačno je aktivno zaražena 61 osoba.

Otkako je počela školska godina, na području naše županije bilježimo sve skupa dva oboljela učenika, ukupno je 6 učenika u samoizolaciji te tri djelatnika škole.

Zabilježeno je i jedno oboljelo dijete vrtićke dobi, a u samoizolaciji je 13 djece i tri djelatnice vrtića. Pet djelatnika Općine Čepin pozitivno je na koronavirus, a 15 ih je u samoizolaciji.

Epidemiolozi su u samoizolaciju uputili 62 osobe koje su bile u kontakatu, pa se trenutno na području naše županije u samoizolaciji nalazi 414 osoba. 

Policijska uprava osječko-baranjska tijekom vikenda je provjerila dvije osobe u samoizolaciji i  nije utvrdila kršenje te mjere.  

I inspektori Civilne zaštite obilaze teren, nadzor su tijekom vikenda proveli na 96 lokacija, najviše su provjeravali noćne klubove, ugostiteljske objekte i trgovine. Utvrđeno je da je propisana mjera prekršena na osam mjesta, na što su prekršitelji i upozoreni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!