08:12 / 15.03.2020.

Autor: B.A./HRT

Tri osobe koje su morale biti u samoizolaciji zatečene u javnosti

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Osobe vjerojatno nisu zaražene i u samoizolaciji su morale biti zbog dolaska iz kritičnih područja, piše portal Podravski.hr
Koprivničko-križevačka policija obavijestila je jučer Županijski Stožer civilne zaštite danas da su u javnosti zatekli tri osobe koje su morale biti u samoizolaciji zbog koronavirusa. Kako neslužbeno doznaje Podravski.hr, radi se o osobama koje su bile na javnim mjestima, među ljudima, ali ne u gradovima nego ruralnim područjima. Vjerojatno nisu zaražene i u samoizolaciji su morale biti zbog dolaska iz kritičnih područja.

"Zatečene su u kršenju Rješenja Državnog inspektorata izdanih 13. i 14. ožujka o samoizolaciji u mjestima prebivališta vezano za sprječavanje širenja koronavirusa. Osobe su od strane policijskih službenika zatečene u javnom prostoru te time prekršile rješenja, o čemu je izviješten i Državni inspektorat", doznaje Podravski.hr od Kriznog stožera, koji također moli građane da prijave osobe koje su u samoizolaciji, a ne pridržavaju se propisanih mjera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!